top of page

FASCIAL FLOW

Sidse-web-02.jpg

FASCIAL FLOW

Hvis du kender du til at kæmpe imod, spænde op og blive følelsesløs når noget gør ondt? Kender til ikke helt at turde lade glæden og nydelsen få frit løb i krop og sind? Eller og til at blive taget af den samme selvfortælling eller tolkning af virkeligheden, der har rødder i gentagne erfaringer, og som indsnævrer dit udsyn - så er et Fascial Flow forløb måske noget for dig. 

 

Fascial Flow arbejder med bindevævet som både binder os sundt sammen, men som også afspejler vores levede liv. 

Fascier eller bindevæv (The connective tissue) er det væv som binder alt i din krop sammen. Det består af bindevævshinder, der er skabt til at kunne bevæge sig frit og glidende mod hinanden. Bindevævshinderne løber som lange bånd gennem kroppen, og forbinder os helt fra vores storetå til tungespids. Hver muskelfiber og hver muskel har også sin egen hinde, og i hinderne løber blodårer og nerver. Bindevævet er i sin sunde version en levende elastiske struktur, som er fyldt af væske hvorigennem der hele tiden bliver kommunikeret og reageret på de situationer du befinder dig i. Bindevævets tilstand og dit velvære i egen krop, er dybt forbundne. Angst, stress, traumer eller ensidige bevægelsesmønstre, får bindevævet til at trække sig sammen og blive stift, ufølsomt og tørt. Det kan både vise sig som smerter, reaktioner fra nervesystemet eller en manglende evne til at mærke sine kropssansninger. I Fascial Flow arbejder vi både på at genskabe bindevævets flow, men også på at bryde de vanemæssige fysiske og psykiske mønstre. Når vi flytter kroppens holdning og mønstre via bevidsthed og blide, dynamiske, og ny strukturerende øvelser, vil du med tiden lære at kunne regulere dig selv og få adgang til et sundt kropsmønstrer.

 

 

Fascial Flow foregår i lette små øvelser, der nemt kan passes ind i en travl hverdag. Vi udforsker bindevævet og væskerne i kroppen og via langsomme og blide bevægelser gives der plads til bevidst kontakt med dine sansninger. Du vil opleve, at øvelserne guider dig til at blive afslappet og at kroppens vitalitet således genoprettes. Bevægelserne regulerer det autonome nervesystem, der forløser stress og stabiliserer din måde at være i verden på, så din mentale-, følelsesmæssige- og fysiske balance forøges. 

 

Med Fascial Flow vil du opleve nærvær, fokus og sansning i din krop, som med tiden øger din vitalitet, ændrer dine uhensigtsmæssige mønstre og samtidigt oparbejder du en bedre kropsholdning og funktionalitet i dit bevægelsesmønster. 

 

Fascial flow kort:

  • Beroliger nervesystemet og giver adgang til livsenergien

  • Forbedrer evnen til at fokusere og hvile

  • Opbygger en større sanselighed og kropsforståelse og -kontakt

  • Giver psykisk som fysisk overskud

  • Hjælper til at håndtere smerte og ubehag 

  • Opbygger de indre korset-muskler og forbedrer muskel-tonus

  • Opbygger kropsholdning, balance og smidighed 

  • Udvikler et bedre forhold mellem tyngde og lethed

  • Reparerer de tidlige reflekser

 

Fascial Flow foregår både som holdundervisning, hvor deltagerne kan regulere og stabilisere kroppen regelmæssigt, og som individuelle sessioner, hvor der arbejdes en-til-en med regulering og bevidsthed af egne sansninger. 

For virksomheder

Jeg tilbyder Mindful-movement / Fascial Flow på arbejdsplader hvor der undervises i små hold. Bevægelsesformen er nedregulerende for stress, skaber ro i systemet, giver større mental klarhed og giver noget helt særligt til fællesskabet i den gruppe der undervises sammen. Der gives en del metoder der kan bruges når stress niveauet er højt, men vi arbejder også med øvelser der hjælper på en sund arbejdsholdning/siddestilling, samt metoder til at forebygge b.la. musseskader.  

 

Her kan du se en udsendelse på Doula TV hvor jeg fortæller om principperne i Fascial Flow 

bottom of page